Zelfverzekerd zwanger

Veel elementen in de zorg rondom zwangerschap en bevallen lijken vanzelfsprekend. Wanneer je 20 weken zwanger bent krijg je een echo en tijdens de bevalling word je op de hoogte gehouden van de hoeveelheid ontsluiting die je hebt. Wist je dat je daarin zelf kan kiezen wat je fijn vindt? Zo kun je er voor kiezen om geen 20 weken echo te laten maken. En bevallen kan ook prima zonder dat er maar één inwendig onderzoek heeft plaatsgevonden. Heb je al stilgestaan bij de vraag hoe jij de zorg rondom je zwangerschap en bevalling het liefst voor je ziet?

Je bevalling; wat valt er te kiezen?

Als zwangere vrouw heb je waarschijnlijk gemerkt dat er veel te kiezen valt. Het aanbod babykamers, wandelwagens en draagdoeken is enorm! Ook als het gaat over de medische zorg, valt er heel wat te kiezen. Je kunt zelf de voorkeur uitspreken voor een thuisbevalling in bad of een bevalling in het ziekenhuis met een ruggenprik bijvoorbeeld.

Hoe weet je nou wat het beste bij jou past?

Om passende keuzes te maken is het belangrijk dat je goed geïnformeerd wordt: zowel over de inhoud als over het feit dat je überhaupt een keuze hebt. Er is geen goed of fout als het gaat over kiezen, jij weet zelf het beste wat het fijnste voelt. Het is daarbij belangrijk dat je weet wat alle opties zijn en wat een keuze precies inhoudt.

Alle waardevolle informatie in één cursus

De zwangerschapscursus Zelfverzekerd Zwanger voorziet jou van die waardevolle informatie. Na het volgen van de cursus beschik je over alle informatie die je nodig hebt om goede keuzes te maken. Denk hierbij aan achtergrondinformatie over protocollen, maar ook over de normale werking van je lichaam tijdens de zwangerschap en de bevalling.

Je bent op de hoogte van de keuzemogelijkheden, je leert hoe je makkelijker kunt voelen welke keuze er bij jou past en we bespreken hoe je bij jezelf kunt blijven als je een bepaalde keuze wil maken. Naast dit alles is er tijd en aandacht voor jou en jouw beleving van de zwangerschap. Dit alles zorgt ervoor dat je liefdevol wordt klaargestoomd om je bevalling in te gaan vol vertrouwen.

Bij Zelfverzekerd Zwanger staan de volgende pijlers centraal:

  • Informeren: Hoe zit de geboortezorg in elkaar
  • Regie: Wat valt er te kiezen in de geboortezorg en hoe pas je jouw keuze concreet toe
  • Vertrouwen: Hoe blijf je bij jezelf en vergroot je het vertrouwen in je lijf

Ben je op zoek naar verbinding met andere zwangeren? Dan is Zelfverzekerd Zwanger in combinatie met mijn eendaagse zwangerschapsretraite wellicht iets voor je! Voor meer informatie en tickets kun je hier terecht.

Wat behandelen we tijdens de cursus:
  • Hoe zit de geboortezorg in elkaar / bespreken van protocollen
  • Wat valt er te kiezen?
  • Autonomie/regie: ontdekken wat je zelf graag wil + hoe kun je beslissingen toepassen en grenzen aangeven
  • Aandacht voor jezelf en je zwangerschap
  • Rol van de omgeving bij het maken van keuzes
  • Tools en technieken om tijdens de bevalling mee te bewegen met wat er gebeurt
  • Hoe kan jouw partner jou ondersteunen tijdens de geboorte van jullie kindje

In een periode van 4 maanden (of langer afhankelijk van hoeveel weken je zwanger bent bij aanvang van onze samenwerking) gaan we samen aan de slag.

In 3 live sessies van 2 uur gaan we samen de diepte in en tussendoor kun je zelf aan de slag met verdiepende oefeningen en begeleide audio’s. Er is de mogelijkheid om tussendoor te overleggen over medische of emotionele vragen dmv email, bellen of whatsapp.

Je ontvangt een format voor een bevalplan en indien gewenst kunnen we dit samen opstellen en/of geef ik feedback.

De derde sessie vindt altijd plaats na de geboorte en kan gecombineerd worden met een kraammassage.

Gedurende het traject (met uitloop tot 9 maanden na de start van het traject) ben je van harte welkom om een vrouwencirkel gratis bij te wonen. Zo kun je jouw individuele reis verdiepen met een moment waarbij je verbinding, erkenning en herkenning met andere vrouwen ervaart.

Mocht je al eerder met me hebben samengewerkt is er ook de mogelijkheid voor een eenmalige intensive. Dan duiken we gedurende 1 dagdeel de diepte in.

Wil je ontdekken of een samenwerking iets voor je is? Neem gerust contact met me op om een gratis kennismakingsgesprek van 30 minuten in te plannen. Je kunt hiervoor mailen naar info@carlijnsiteur.nl of bellen 06-20456059.

Tarieven

Samenwerkingstraject Zelfverzekerd Zwanger of Zelfverzekerd Mama: €495,-

Intensive – 1 los dagdeel (alleen voor terugkerende klanten): €225,-

Op vrijdag 15 september organiseer ik een eendaagse zwangerschapsretraite. Wil je daar graag bij zijn? Voor meer informatie en tickets kun je hier terecht.

© Copyright - Carlijn Siteur- Alle rechten voorbehouden - Made by Saskia