Kraambed en mama massage

Massage is een prachtige manier om weer thuis te komen in je lijf.

Of je nu zwanger bent, net bevallen bent of al tieners in huis hebt rondlopen, het moederschap vraagt veel van ons. Je bent druk met het overzicht bewaren, aanvoelen en afstemmen op je omgeving, maar vergeet vaak de belangrijkste persoon in het leven; jij zelf.

Massage helpt om uit je hoofd te komen en in je lijf. Het biedt de gelegenheid om stil te staan bij hoe het écht met je gaat. Zachtheid en warmte mag naar plekken die het nodig hebben, waardoor er ontspanning en ruimte komt. Klinkt goed, toch?

Ik bied diverse massages aan, volledig afgestemd op jouw wensen en behoeftes.

Zwangerschapsmassage

Jouw lijf is hard aan het werk door een kindje te laten groeien en verdient wel wat ontspanning! Kleine pijntjes, ongemakken, niet lekker meer kunnen liggen, onrustige benen. Allemaal veelgehoorde ervaringen van zwangeren. Hoe fijn is het om daar aandacht en ruimte voor te hebben en vervolgens helemaal te ontspannen?

De massage is in zijligging, zo kan ik juist jouw bekken en heupen heel goed masseren. Daarnaast is er ook tijd om jouw nek, rug, benen en voeten te masseren. Als je het fijn vindt masseer ik ook zachtjes jouw buik, zodat het echt een momentje samen met jouw kindje is.

Mocht je behoefte hebben aan langere tijd ontspanning dan alleen een massage? Dan is een zwangerschapsmassage in combinatie met mijn eendaagse zwangerschapsretraite wellicht iets voor je! Voor meer informatie en tickets kun je hier terecht.

Kraambed massage

Een kraambed massage helpt je herstellen. Liefdevolle aanraking brengt je weer in je lijf en laat je gedachten tot stilstand komen. Het brengt verzachting op plekken die gespannen zijn na het harde werken tijdens een geboorte. Het brengt je tot rust. Veel kraamvrouwen vallen in slaap tijdens mijn massages. Een kraambed massage helpt om te verwerken wat je allemaal beleeft en geeft richting en begrenzing van je lijf.

Een kraambed massage of mama massage wordt nog veelal als luxe gezien, terwijl het wat mij betreft basiszorg mag zijn. Je hebt zojuist een kind op de wereld gezet. Een prestatie van wereldformaat! Iedere topsporter die een vergelijkbare prestatie neerzet, heeft 24/7 een massageteam ter beschikking. Dan verdien jij dat als kraamvrouw ook!

Ik kom bij jullie aan huis voor een massage met mijn massagetafel. Zo is er altijd ruimte om je kindje nog te voeden indien dat fijn is en je hoeft na de massage de deur niet meer uit. Ideaal!

mama-massage-Carlijn-Siteur
Mama massage

Massage is niet alleen fijn als je een kersverse mama bent. Ook later, misschien júist wel later. Als de gebroken nachten zich opstapelen, je continue het gevoel hebt van ‘aan’ staan en je armen moe zijn van het vele dragen van jullie kindje. Als jouw lijf snakt naar ontspanning, naar gedragen worden. Mogen ontvangen in plaats van alleen maar geven. Jezelf weer opladen, zodat je daarna vol goede moed en energie er weer tegenaan kunt.

Het maakt niet uit hoe oud jullie kindje is, je bent altijd welkom voor een massage. Bij jou aan huis of op een prachtige locatie. Eventueel in combinatie met coaching, zodat we kunnen kijken wat je zelf kunt doen in het dagelijks leven om ruimte, ontspanning en oplaadmomenten te creëren.

Energiewerk en massage

Tijdens een massage gecombineerd met energiewerk beginnen we met een kopje thee om te landen en te bespreken waar je voor komt.

Daarna mag je gaan liggen op de massagetafel. Dat mag met kleding aan of uit, wat jij fijn vindt, je komt altijd onder een fijne doek te liggen.

Ik kom naast je staan en stem me af op jouw lichaam, samen bepalen we de plek in jouw lijf waar aandacht naartoe mag.

Met een combinatie van aanraking en visualisatie nodig ik je uit om met je aandacht naar die plek in je lichaam te komen. Het kan zijn dat je van alles gaat voelen; weerstand, verdriet, angst of boosheid. Ik begeleid je hier doorheen door er woorden aan te geven of door jou vragen te stellen. Door de aandacht en ruimte die we er aan geven, kan het weer gaan stromen. Je ervaart dan vaak warmte, ruimte, opluchting en helderheid.

Energie werk is niet iets wat je kunt sturen, het is altijd een verrassing wat een sessie brengt. Een beetje volgens het principe “Je krijgt wat je nodig hebt, niet wat je wil.” Daarnaast gebeurt er nooit iets wat jij niet wil, jij blijft de leiding houden.

Behandelingen:
  • Zwangerschapsmassage: we beginnen de massage met een kopje thee en ruimte om te delen hoe je de zwangerschap ervaart of je klachten ervaart en wat je graag wil. De massage vindt plaats in zijligging, zodat er ook de mogelijkheid is om je buik zacht mee te masseren. Ik zal je nek, rug en benen masseren, halverwege de massage mag je omdraaien zodat je hele lichaam heerlijk kan worden gemasseerd. Mocht je het fijn vinden, kan ik ook jouw buik liefdevol en zacht mee masseren.
  • Kraambed massage: we beginnen de massage met een voetenbad en ruimte om je bevallingsverhaal te delen. Er is dan nog ruimte om je kindje te voeden. Daarna is alle tijd voor jou en mag je op de massagetafel komen liggen waar ik je voeten, benen, rug en nek masseer. Als je het fijn vindt, kan ik ook je buik masseren.
  • Mama massage: we beginnen de massage met ruimte om te delen hoe het met je gaat en hoe je het ouderschap ervaart. Indien je ergens tegenaan loopt, kunnen we daar altijd samen naar kijken en dieper op in gaan. De balans tussen coaching en massage verloopt organisch tijdens een sessie, maar ik zorg er altijd voor dat er nog tijd is om te eindigen met een massage. Zodat je ontspannen de sessie afsluit.

Zowel de massages na de bevalling als de energetische massage duren 2 uur en kunnen zowel aan huis als op een mooie locatie plaatsvinden.

Een zwangerschapsmassage duurt 1,5 uur.

De massages kunnen zowel in de ochtend als in de avond plaatsvinden. Ook op zaterdagochtend. Het is handig als er iemand extra aanwezig is om zorg te dragen voor jullie kindje als de massage bij jou plaatsvindt, zodat jij volledig kunt ontspannen.

Tarieven

Zwangerschapsmassage €55,- (let op: tijdelijk gereduceerd tarief, per 1 sep nieuwe prijzen)

Mama massage of massage in combi met energiewerk op locatie €125,-

Kraammassage, mama massage of massage in combi met energiewerk aan huis €195,-

Mocht je het leuk vinden om een massage als (kraam)cadeau te geven of vragen, zijn er cadeaubonnen. Het bedrag is zelf te bepalen.

© Copyright - Carlijn Siteur- Alle rechten voorbehouden - Made by Saskia