Ervaringen met Carlijn

Dorthe

“Carlijn slaat een mooie brug tussen de huidige verloskundige zorg ( van controles, checks en protocollen) en de holistische kijk op de barende vrouw, waarbij de kracht en de autonomie van de vrouw centraal staan. Dit is heel zinvol en een waardevolle aanvulling voor mij. Door haar achtergrond weet ze als geen ander wat de zwakheden zijn van de huidige zorg en daar heeft ze juist haar sterke kant van gemaakt. Door middel van vragen probeert Carlijn je inzicht te geven in jezelf en je gedachten ten aanzien van de geboorte. Dit schept ruimte en vertrouwen. Dank hiervoor! En wie weet kom ik nog vaker bij je terug!”

Dorthe
Diane

“Carlijn neemt wetenschappelijke cijfers en haar medische achtergrond mee en kan er vervolgens voor zorgen dat vrouwen in hun kracht komen te staan! Ze heeft mij bergen vertrouwen gegeven in mezelf, mijn lichaam en de bevalling. De natuur is zo mooi… en we weten eigenlijk heel goed wat goed voor ons is. Daar maakt Carlijn je echt bewust van. Dankjewel Carlijn, voor de fijne begeleiding!”

Diane
Anne

“Na een traumatische eerste bevalling heeft Carlijn mij weer geleerd te durven vertrouwen op mijn lijf. Laten voelen dat het oké is om je angsten toe te laten en hier vervolgens mee leren om te gaan, zodat ik volledig in mijn kracht heb kunnen bevallen van mijn tweede kindje. Carlijn voelt feilloos aan wat je nodig hebt en neemt alle tijd voor je. Ze is een lief en warm mens bij wie ik me volledig veilig en vertrouwd voelde. De combinatie van haar praktische medische kennis en haar spirituele invulling maakt haar tot een fantastische coach. Mijn dank is groot!”

Anne
Floor

“Carlijn heeft een partneravond verzorgd voor mij en mijn vriend. We kijken hier positief op terug. Het volledig doorbespreken van de bevalling was prettig. Carlijn straalt rust en vertrouwen uit waardoor we de bevalling met een positiever gevoel tegemoet gingen.  Ze heeft praktische tips gegeven voor de partner om zo goed mogelijk te ondersteunen tijdens de bevalling.  Door er samen rustig voor te gaan zitten hadden we in de aanloop naar de bevalling toe genoeg vertrouwen dat we het samen aankonden.”

Floor
Esther

“Carlijn bedankt! Je hielp me om mijn vorige bevalling in het juiste perspectief te zetten, door mij en mijn partner te informeren en tips te geven voor de komende bevalling en me te supporten bij het maken van lastige keuzes tijdens de zwangerschap. Ik vond het heel fijn om een sparringpartner te hebben die meer tijd heeft dan de verloskundige. Zij hebben ondanks hun toewijding en goede zorg een gelimiteerde tijd die vergoed wordt door de zorgverzekeraar. Met jou samen kon ik meer aandacht besteden aan alle aspecten van de zwangerschap en bevalling. Ik kijk er heel positief op terug!” 

Esther
Annemart

“Het klikte met Carlijn vanaf de eerste minuut. Ze heeft een open en geïnteresseerde houding, waardoor ik me prettig en gezien voelde. Met haar (vak)kennis en ervaring weet ze je mee te nemen door alle fases van zwanger- tot ouderschap. Alle keuzemogelijkheden maakt ze concreet en behaphaar. We hebben geleerd en ook veel gelachen. Ik kan met recht zeggen dat ik me zelfverzekerd zwanger voel. Laat die bevalling maar komen!”

Annemart
S

“De coaching van Carlijn is persoonlijk en informeel. Los van methodes bekijkt ze wat bij jou en je zwangerschap of bevalling past. Door haar deskundige achtergrond als verloskundige heeft ze de nodige kennis en ervaring op dit gebied. Deze kennis in combinatie met haar lieve persoonlijkheid zorgt voor een fijne coachingservaring die me helpt om de bevalling met vertrouwen tegemoet te gaan!”

S
Bianca

“In voorbereiding op de bevalling van ons eerste kindje hebben wij 2 cursussen gevolgd, hypnobirthing en Zelfverzekerd Zwanger van Carlijn. De hypnobirthing was leuk maar wat ons écht heeft geholpen zijn de warme en persoonlijke 1-op-1 sessies die we met Carlijn hebben gehad. Ik gun iedere zwangere vrouw die graag bewust met zwangerschap en bevalling bezig is, deze cursus!

Wat je uit de cursus gaat halen: 

Je ontvangt uitgebreide informatie over jouw specifieke vragen over zwangerschap en bevalling. Carlijn is zelf verloskundige geweest en dat is merkbaar. Ze is heel goed in haar vakgebied en weet waar ze het over heeft. Ze kon al onze vragen adequaat en goed onderbouwd beantwoorden waardoor wij steeds meer vertrouwen kregen in de bevalling.

Nog belangrijker (en wat de reguliere zorg en groepscursussen in mijn beleving niet bieden): je krijgt handvatten om om te gaan met jouw persoonlijke blokkades en angsten rondom zwangerschap en bevalling. Ik heb het als ontzettend waardevol ervaren hier uitgebreid bij stil te staan met Carlijn. Carlijn stelde gerichte vragen, gaf tips en dit leidde ertoe dat we ons tijdens de bevalling geen moment angstig hebben gevoeld, maar vol vertrouwen. 

Je ontvangt tot slot persoonlijke begeleiding van een fijne, warme en intelligente coach in de vorm van Carlijn die gedurende het traject en in aanloop naar de bevalling als een warm bad voor je klaarstaat. 

Aanvankelijk leek onze bevalling anders te gaan lopen dan ik hoopte (inleiding vanwege 42 weken zwanger ipv thuis in bad) en met Carlijn kon ik hier steeds uitgebreid over praten. Met haar hulp stuurden ons oorspronkelijke plan geleidelijk aan bij, zodat we ook in dit plan B langzaamaan vertrouwen kregen. Gelukkig bleek plan B niet nodig en kon ik uiteindelijk alsnog thuis in bad bevallen. Mijn bevalling verliep heel vlot en natuurlijk. De coaching en tips van Carlijn hadden hier een groot aandeel in (met als dé tip: blijf in het moment). 

Bevallen is één van de meest intense levensgebeurtenissen die je gaat meemaken. Mocht je aan de hand van mijn review nog twijfelen over deze cursus; niet twijfelen, gewoon doen! Je gaat er geen spijt van krijgen.”

Bianca
Marieke
“Carlijn heeft mij (en mijn partner) tijdens en na de zwangerschap en daarna op een heel fijne manier begeleid. Ze wist precies te verwoorden wat ik ervaarde, waardoor ik me gezien en begrepen voelde. Carlijn sluit aan op wat er nodig is en volgt daarbij haar sterke intuïtie, wat ik erg prettig vond. Van praktische info over de bevalling en te maken keuzes tot alle emoties en gedachtes en een vleugje spiritualiteit (als dat bij je past). Carlijn heeft me geholpen om meer bij mezelf te blijven, waardoor ik de juiste keuzes voor mij/ons kon maken en een bevalling heb gehad waar ik met een heel fijn en trots gevoel op terugkijk. De gesprekken, tips en de fijne massage in de kraamtijd hebben me geholpen om vaker terug in mijn lijf te komen en op mezelf te blijven vertrouwen als moeder in plaats van me te verliezen in gedachtes en emoties.”
Marieke
© Copyright - Carlijn Siteur- Alle rechten voorbehouden - Made by Saskia